Почивка на море Почивка На море 2021 | Слънчев Бряг | Почивка на море в Слънчев бряг, ВС ЕЛИТ 3 | Информация за курорта Слънчев Бряг Добави в любими | Стартова страница
Преведи на:
За Слънчев Бряг | Настаняване | Фотогалерия | Резервации | Книга за гости | Контакти
реклама от namore.info

Резервации

цена на нощувка
60-90 лв. на апартамент за 6 човека лв.


Направи резервация

Слънчев бряг се намира в южната част на българската черноморска ривера. Разположен е в красив залив във формата на полумесец, обърнат на изток. Северната част на курорта опира в полите на последните възвишения на Старопланинския масив.

Това създава великолепно съчетание от море и планина. В южната му част граничи с разположеният на полуостров древен град Несебър - архитектурен и исторически паметник на българската и световната култура. Изграждането му като курорт започва през 1958 г. Сега курортът разполага с над 300 хотела, десетки къмпинги и много места за развлечение. Тук се провеждат: международния фестивал за популярна песен Златния Орфей, дни на симфоничната музика, част от международния фолклорен фестивал, модни ревюта, различни плажни състезания. За туристите се организират много екскурзии в страната и чужбина.

Голям е списъка с развлеченията, предлагани от черноморският курорт: сърфинг, водни ски, яхти, тенис-клубове, конна база, боулинг, открити и закрити басейни, мини-голф. В курорта има много ресторанти, сергии и магазини. Цените са високи, но качеството на предлаганите продукти и услуги е високо. Изградена е поликлиника и няколко десетки големи магазина за хранителни стоки, дрехи и сувенири, както и амфитеатър с 1 000 места.

На 30 км от Слънчев бряг, е разположено международно летище Бургас морско пристанище и железопътна гара Бургас (на 40 км от Слънчев бряг). Има редовни съобщения с областните центрове Бургас (40 км) и Варна (90 км).

Екологично чист вътрешен транспорт - мини влакчета, велорикши и велосипеди. Курортът разполага с плажна ивица с дължина повече от 10 км и ширина 30-60 м, ситен, златистожълт пясък и естествени дюни, сред които виреят 16 вида редки растения; чиста вода и равно пясъчно дъно; тихо море, без приливи и отливи; красива паркова среда; чист въздух под влияние на планините; морски бриз, който прави дните приятни, а нощите прохладни и 1700 слънцечаса от май до октомври. Над 300 000 легла.